Site Overlay

Dr. Firas Al-Niaimi a V-Beam Perfecta és a CO2RE eszközökről

Dr. Firas Al-Niaimi bőrgyógyász és bőrgyógyászati tanácsadó az Egyesült Királyságban. Szakterületét Manchesterben, Európa egyik legnagyobb bőrgyógyászati központjában végezte, ahol számos elismert bőrgyógyásszal dolgozott együtt Európa-szerte.
Dr. Niaimi a dermatológiai műtétekre és a lézerek bőrgyógyászatra való felhasználására szakosodott a világhírű Szent Bőrgyógyászati Intézetben illetve a londoni Jon’s and Guy's és St Thomas kórházban. Megerősítette tudását a lézerek bőrgyógyászatban való felhasználásáról az Egyesült Államokban töltött tartózkodása és munkája során. Dr. Niaimi legnagyobb szenvedélye a bőrgyógyászat.
Több mint 130 tudományos publikációja van a területen, és több mint 200 előadása tartott országos és nemzetközi szinten. Számos nemzetközi gyógyszeripari, kozmetikai és lézerberendezéssel foglalkozó cég konzultál vele a projektjeikkel kapcsolatban. A bőrgyógyászat terén elért eredményei, különös tekintettel a bőrrák, a lézerek és a kozmetikai dermatológia sebészi kezelésére, rangos helyet biztosítanak számára a világ legelismertebb bőrgyógyászai között.


“A V-Beam Perfecta az egyik legbiztonságosabb lézer a felszíni vaszkuláris elváltozások kezeléséhez”


Miért fogadják el a V-Beam Perfecta lézeres PDL technológián alapuló készüléket az erek elváltozásainak kezelésében? Milyen előnyei vannak a piacon lévő más lézerekkel szemben?


– A Vbeam egyedi hullámhossza 595 nm, amelyet az oxihemoglobin teljesen elnyel. Ezenkívül a készülék rendelkezik bizonyos specifikációkkal, mint például az impulzusok időtartama, egy dinamikus hűtőberendezés és a különböző fúvókaméretek a maximális hatékonyság és biztonság biztosítása érdekében, ritka esetekben minimális komplikációkkal.


Mi a különbség a V-Beam Perfecta és az Nd: YAG lézerek között a páciensek kezeléseinek hatékonysága és eredményei szempontjából?

A Vbeam hullámhossza 595 nm, ami sokkal biztonságosabb az arc vagy a felszíni vaszkuláris elváltozások kezelésénél. Nd: A YAG mélyebbre hatol, és több tapasztalatra van szüksége a használatában. Nd: A YAG alkalmasabb mélyebb erek, például lábakon kialakú viszerek kezelésében.


A V-Beam Perfecta számos bőrproblémára jelent megoldást. Megfigyelései szerint mely bőrproblémákat kezelik legnehezebben PDL-vel és miért?


– A melasma olyan állapot, amelyet nehéz kezelni, mint már említésre került a lábakon kialkult mélyerek viszerek szintén korlátozottan kezelhetőek a V-Beam Perfecta eszközzel.

Milyen problémákat old meg a Syneron-Candela ablatív CO2RE lézere, főleg a bőrfiatalítás érdekében – hány eljárás szükséges ezzel a lézerrel, és meddig tartanak az eredmények?


– Számos olyan állapot kezelhető, mint a pattanások, hegek és a leégett bőr. Az eljárások száma függ a patológia mértékétől, az eljárás hatásától és a gyógyulástól. Az optimális eredmények eléréséhez általában két vagy három eljárás szükséges.

Milyen előnyei vannak a CO2RE-nek az Er: YAG lézerekhez képest?

A CO2RE sokkal több hőt és koagulációt eredményez. Ezért a CO2RE-nek jobb eredményei vannak a bőr kisimításában és a kollagén átalakításában.


Mi a különbség az ablatív és a frakcionált lézeres hámlasztás között, és kinek jelent referenciát az arcfiatalításban?


– A frakcionált lézeres kezelés az ablatív fény részeire vonatkozik, amelyek megsebzik a bőrt, lehetővé téve a gyorsabb helyreállítást rövidebb idő alatt. A CO2RE egyedülálló abban a tekintetben, hogy lehetőséget ad a töredékes és nem töredékes (teljesen ablatív) kiválasztásra. Az esetek többségét frakcionált kezeléssel kezelik, de néhány apró, jóindulatú elváltozás a klasszikus ablatív kezeléssel eltávolítható.


Egyes szakemberek alkalmazzák az ún. mozaik módszert a lézeres fiatalításhoz, azaz. kombinált technikáat az ablatív és nem ablatív lézerekkel. Mi a véleménye erről?


– Igen, amikor a patológián alapuló elegendő tapasztalatról beszélünk, egyes esetekben az egyik technológiát a másikkal együtt alkalmazzák. Ezt a megközelítést használják a jobb eredmények elérése érdekében, a bőr mélyebb rétegeiben lévő nem ablatív hatások és az ablatív hatás révén. A módszer nagyon jól működik.


A lézertechnika szakemberei azon a véleményen vannak, hogy a jövő a dióda lézereké, mivel más lézerek esetében kimerültek a fejlesztési lehetőségek. Mi a véleménye erről? Mely technológiáknak van jövője az esztétikai orvostudományban?

Úgy gondolom, hogy a lézerek jövője a mai komplex kombinált technológiákban rejlik. Ezek olyan lézerek, amelyek javítják az energiát, az impulzusszerkezetet és a multimodalitást. Személy szerint nem vagyok nagy rajongója a diode lézereknek.


Miért kellene a bőrgyógyászoknak a PDL és a CO2RE lézert előnyben részesíteniük a felhasználásban? Milyen előnyökkel járnak ezek a gépek?


Mindkét eszköz nagyon rugalmas, magas biztonsági profillal rendelkezik, rengeteg bizonyíték szól a velük történt kezelések mögött, illetve rendkívül intuitív felület.


Scroll Up